Handbalheren Olympia'89 maken het onnodig spannend, maar winnen tegen EHC

Erik Loeffen

DEN HAAG - De handballers van Olympia'89 zijn qua resultaat goed begonnen aan de derde periode in de eerste divisie. Uit bij hekkensluiter EHC werd gewonnen met 29-31 na een ruststand van 17-20. Maar het was niet alleen hosanna voor de ploeg van trainer Frans van Erp. Zijn jongens misten veel te veel kansen, waardoor het duel onnodig spannend was en de mooie reddingen van keeper Rik Horbach achteraf cruciaal bleken te zijn.
De slotfase was Olympia een keer goed gezind. Meestal is het de periode waarin de Ossenaren het nog moeilijk krijgen of punten laten liggen, maar dit keer werd de zege juist veroverd. Met nog 2.18 op de klok stond het namelijk 29-29, maar aanvoerder Erik Loeffen (foto) gaf zijn ploeg met de 29-30 het zetje naar de zege. Met de treffer van Chiel van Iperen was het duel definitief beslist. 29-31 werd ook de eindstand.

Dat het op de slotfase aankwam, mochten de rood-zwarten zichzelf verwijten. Tijdstraffen en gemiste kansen zorgden ervoor dat de eens zo ruime voorsprong (13-19) als sneeuw voor de zon verdween: 22-22. Vanaf daar nam Olympia weer het initatief, maar weer kwam EHC terug: 26-26. En dat scenario speelde zich nog een keer af (29-29). Maar de laatste goals, daar hadden de Hagenaren geen antwoord op.

De eerste helft was prima te noemen van Olympia-zijde. Bij 2-4 zetten de gasten de eerste tussensprint in, mede door enkele goals van Wout van Iperen (4-9). Bij 6-9 kreeg Frank Loeffen het op zijn heupen en maakte vervolgens in rap tempo zes doelpunten, waaronder drie strafworpen. De 19e treffer van Osse makelij (Martin van Iperen) werd helaas pas laat opgevolgd door de 17-20 van Olaf Langens, tevens de ruststand. En door die krappe marge werd de tweede helft, zoals eerder, onnodig spannend voor Olympia.

In die tweede helft namen Geert van de Goor (4 treffers) en Wout van Iperen (3) hun ploeg op sleeptouw en bezorgden zij hun team een prettige start in de derde periode, die nu nog vijf wedstrijden telt.

EHC - Olympia'89 29-31 (17-20). Scores Olympia'89: Frank Loeffen 7, Wout van Iperen 6, Geert van de Goor 5, Erik Loeffen 4, Chiel van Iperen 3, Kevin de Leeuw 3, Harm van Iperen 1, Martin van Iperen 1, Olaf Langens 1.