Turnoss A1 wordt 3e op NK trampoline

Bronzen plak voor Fleur Machielsen, Fleur Kijpers, Femke van de Venne en Milco Abrahams

De trampolinespringers Fleur Machielsen, Fleur Kuijpers, Femke v.d. Venne en Milco Abrahams hebben zaterdag 9 december op het NK trampolinespringen voor clubteams een knappe 3e plaats behaald. Nooit eerder stond er van de Osse gymnastiekvereniging een team op het podium op het hoogste niveau van Nederland. Een zeer knappe prestatie dus voor de springers van Turnoss.

Na de voorronde stond het team op een 3e plaats. Dispensatiespringer Fleur Machielsen sprong een top wedstrijd in de voorronde en zorgde er mede voor dat de finale behaald werd. Ondanks dat Fleur Machielsen normaal op een lager niveau haar wedstrijden springt deed ze niet onder voor veel van de tegenstanders. In de finale ronde mogen echter slechts 3 springers per team een allesbeslissende oefening laten zien. Alle scores beginnen weer op nul en in de finale worden de scores van alle drie de springers bij elkaar opgeteld. Elke foutje kan dus fataal zijn.

Hoofd koel; hoog niveau
Fleur Kuijpers, Femke v.d. Venne en Milco Abrahams hielden het hoofd koel en zetten alle drie een goede oefening neer. Vooral de oefening van Milco Abrahams was van een zeer hoog niveau.
Met een score van 55,230 behaalde de nummer 21 van de wereld de hoogste score van de dag wat hem samen met zijn team een dikverdiende bronzen medaille op leverde.

Ook C springers dicht bij finale
Ook in de C, D en de E klasse had Turnoss een team op het NK, maar deze teams kwamen allen te kort voor de finale. Voor een aantal springers was het hun eerste NK, waardoor de spanningen behoorlijk hoog waren. Ze deden wat ze konden, maar de overige teams waren net wat beter. De C springers Caitlyn Jacobs, Loes Machielsen, Suzanne v. Maasacker en Anke Broers kwamen nog wel heel dicht bij een finale. Ze kwamen slechts 0,15 punten te kort.

EK in Baku
De springers gaan zich nu opmaken voor de individuele wedstrijden en de synchroon wedstrijden later in het jaar. Ook zijn er binnenkort kwalificatiewedstrijden voor het jeugd EK in Baku. Milco Abrahams hoopt op het EK op een plaats bij de beste 5. Met dit resultaat zou hij in aanmerking kunnen komen voor deelname aan de jeugd Olympische spelen in Buenos Aires.