Wisselvalligheid blijft troef bij handbalheren Olympia'89 tegen US Handbal

OSS - Met de pest in het lijf maakten de handballers van Olympia'89/DOS'80 zaterdagavond na afloop van de thuiswedstrijd tegen US Handbal de zaal schoon. Het duel met de laagvlieger had namelijk een pijnlijke nederlaag opgeleverd (27-31 na een 12-15 ruststand). Met het oog op de ranglijst is de nederlaag niet heel erg, maar met het oog op de derde periodetitel wel.
De nederlaag was snel te verklaren. Olympia kreeg maar geen grip op de rechteropbouw van de Amsterdamse opponent. Hij scoorde liefst vijftien keer. In de beginfase drukte hij al zijn stempel, maar tot 9-9 konden de Ossenaren de gasten bijbenen. Bij 10-11 maakten de hoofdstedelingen vier treffers op rij, waarmee een eerste forse tik werd uitgedeeld. Rust 12-15. De eerder genoemde schutter miste de start van de tweede helft niet. De eerste vier treffers van US kwamen wederom van zijn hand: 14-19. Olympia richtte zich op, kwam tot drie keer toe gelijk (23-23, 24-24 en 25-25), maar moest daarna de tegenstander definitief laten gaan.

Olympia'89 - US Handbal 27-31 (12-15). Scores Olympia'89: Wout van Iperen 7, Chiel van Iperen 6, Jordi van Erp 6, Erik Loeffen 3, Harm van Iperen 3, Frennie Bens 1, Frank Loeffen 1.