Handbalheren Olympia'89/DOS'80 hebben de smaak weer te pakken tegen Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De handballers van Olympia’89/DOS'80 zitten sinds vorige week na een goed groepsgesprek weer in de juiste modus en dat merkte tegenstander Nieuwegein zaterdagavond. De Ossenaren versloegen de subtopper knap in eigen huis: 28-31 na een ruststand van 14-15. Door de zege heeft het team van trainer Frans van Erp de stevige aansluiting gevonden met het linkerrijtje. Het staat nog wel negende, maar in punten staat het gelijk met de nummer 7.

Wout van Iperen was zaterdagavond de man van de wedstrijd. Met name in de eerste helft was de Lithoijenaar niet af te stoppen. Hij nam 9 van de 15 treffers voor rust voor zijn rekening. Bij 6-5 achter had Wout al een keer gescoord, maar vanaf dat moment was hij ‘on fire’. Met 8 van de 10 Olympia-goals zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat de gasten in eerste instantie bijbleven, daarna gelijk kwamen en uiteindelijk zelfs met een voorsprong konden rusten.

In de tweede helft was zijn rol logischerwijs minder groot, maar zijn teamgenoten hadden blijkbaar inspiratie gehaald uit de daden van ‘de Messi van de rechterhoek’. Na rust hield Olympia het initiatief. Negen keer maakte Nieuwegein gelijk, negen keer maakten de rood-zwarten de eerstvolgende treffer. Bij 23-24 doorbrak Harm van Iperem het patroon door de 23-25 voor zijn rekening te nemen. Bij 26-28 bracht Wout van Iperen de marge zelf naar drie, waarna de voorsprong veilig over de streep kon worden getrokken.

Dat gebeurde in een wedstrijd die traditioneel gelijk op ging - beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd - en die soms best emotioneel was, getuige ook de gele kaart van coach Léon Scheepens voor aanmerkingen op de leiding.

Nieuwegein - Olympia’89 28-31 (14-15). Scores Olympia: Wout van Iperen 12, Frank Loeffen 5, Chiel van Iperen 4, Geert van de Goor 3, Jordi van Erp 3, Kevin de Leeuw 2, Erik Loeffen 1 en Harm van Iperen 1.