Biljart nieuws KNBB district Oss week 6

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 februari wordt er in Renkum gespeeld om de regiotitel 4e klas bandstoten. Onder de deelnemers twee leden van het district Oss. Districtskampioen Hans Bervoets is met een moyenne van 1.20 als 8e geplaatst en Ruud Willems van BC Zeeland bezet met een moyenne van 1.34 de 3e plaats.

8. Hans Bervoets Touché Oss         1.20

De kampioen gaat door naar de nationale finale en die wordt gespeeld  van 16 t/m 18 maart in Schiedam. Wij wensen alle deelnemers veel succes en sportieve strijd!!!

Biljartvereniging Zeeland had op 3 februari de organisatie in handen van de districtsfinale dames libre handicap. Slechts 4 dames hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven ( waar zijn de andere dames uit het district?), dus er werd een directe finale gespeeld. Maar liefst 3 dames van de organiserende vereniging en één speelster van Touché mochten uit gaan maken wie zich de kampioene mocht gaan noemen.

Antoinette Bek van Touché wist zich tussen het Zeelandse geweld staande te houden en wist al haar partijen in winst om te zetten. Goede tweede werd Jeannette Habraken, die in de afsluitende partij tegen Antoinette geen vuist kon maken. Jeannette speelde wel het hoogste partij moyenne en ook de hoogste serie van 12 werd door haar gemaakt. Maar het gaat om de wedstrijdpunten en daar kwam ze er twee van tekort. Manuela v Boxtel werd met 1 gewonnen partij 3e en Jolanda Bongers moest genoegen nemen met de 4e plaats. Zij wist helaas geen enkele partij in winst om te zetten. Antoinette gaat door naar de regiofinale en die wordt begin maart gespeeld. Precieze locatie is nog niet bekend.

De eindstand in Zeeland: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).
1. Antoinette Bek (Touché) 6    99    100 0.99   1.43   8
2. Jeannette Habraken (BC Zeeland) 4  148      67 2.20   2.42 12
3. Manuela v Boxtel (BC Zeeland) 2    91 94 0.96   0.89   6
4. Jolanda Bongers (BC Zeeland) 0    44    105 0.41   -----   7

Biljartvereniging Kaketoe ’80 uit Nijmegen mocht als organisator optreden voor de Regiofinale 1e klas libre. Het district Oss werd vertegenwoordigd door Rien v Gaal en districtskampioen Hans v Erp. Kampioen in Nijmegen werd Ad Verbruggen van KOT uit Veghel.

Het zou een finale worden met een verrassend verloop. In de 1e ronde 4 spelers met 2 punten maar in de 2e ronde bleven er nog 2 over. John Zeelen en Joop Hessing hadden nog de maximale score te pakken. John stond met zijn moyenne zelfs nog boven de promotiegrens. In de 3e ronde werden er al rake klappen uitgedeeld. Zowel John als Joop verliezen hun partij  en na het opmaken van de stand staan er plots 5 spelers op 4 punten met nog steeds John Zeelen als lijstaanvoerder.

In de 4e ronde gaat John wederom een verliespartij incasseren en zakt terug naar de 4e positie in het klassement. Joop Hessing speelt in deze ronde de beste partij van het hele toernooi. In slechts 8 beurten is hij Fouad Hasbani de baas en klimt op naar de 1e plaats.  Ad Verbruggen gaat zich mengen in de strijd en klimt, na zijn overwinning op Rien v Gaal, op naar de 3e plaats. In de 5e ronde vallen er wederom veel “slachtoffers” die nog zicht hadden op de titel. Ad verliest van Wim Lubbers en Joop blijft, ondanks zijn verliespartij tegen Hans v Erp met 6 punten nog lijstaanvoerder maar daar moet wel het moyenne voor aan te pas komen.

Maar liefst 5 spelers op 6 punten met nog 2 ronden te spelen. In de 6e ronde speelt Frans Lauret een gewonnen wedstrijd tegen Fouad. Met de stand 120 – 94 op het scorebord mag Fouad aanleggen voor de nabeurt. Iedereen kijkt gespannen toe en wat niet voor mogelijk werd gehouden gebeurde. Ondanks de spanning weet Fouad gelijk te maken en meteen de titelaspiraties weggenomen bij Frans. Ad Verbruggen gaat tegen Hans v Erp voortvarend van start en komt niet éénmaal in de problemen. Ook Ad kan 2 punten toevoegen aan zijn totaal en kan zich op gaan maken voor de finale.

Joop Hessing verliest van John Zeelen en dus komt de kampioen uit de partij Zeelen Verbruggen. Rond de klok van vieren beginnen beide spelers aan hun laatste partij. Ad gaat verder zoals hij de laatste 4 partijen gespeeld heeft. Alles ruim houden en weinig aan de tegenstander gunnen. Na 16 beurten is het gedaan in Nijmegen en kunnen de handen op elkaar voor Ad Verbruggen. Een terechte kampioen. De kortste partij werd gespeeld door Joop Hessing; in 8 beurten 120 caramboles maken is een knappe prestatie. De hoogste serie kwam uit de keu van zijn clubgenoot Wim Lubbers. Hij wist er 57 op rij te maken.

De eindstand in Nijmegen: (resp: PP, Car, Brt, Agem, Pgem, HS).