Grandioze tweede helft brengt heren Olympia' 89 ruime zege tegen Snelwiek

OSS - Dat de handballers van Olympia'89/DOS'80 in vorm zijn, dat was wel duidelijk getuige de resultaten van de laatste weken. En als het dat nog niet was, dan lieten zij dat wel merken zaterdagavond in de Mondriaanhal in de thuiswedstrijd tegen Snelwiek. De eerste helft was in orde tegen de Rotterdammers (17-14), de tweede helft (22-10!) ronduit grandioos. Eindstand: 39-24, de grootste zege van het seizoen.

Wat de laatste wedstrijden opvalt, is dat de Ossenaren met name in het laatste kwart van de wedstrijd toeslaan. Meestal om de zege extra cachet te geven, vorige week om een punt veilig te stellen in de lastige uitwedstrijd tegen DIOS. Zodoende werd de ongeslagen reeks uitgebreid naar vijf. Dat de serie naar zes werd uitgebreid, daarover had de thuisploeg deze speelronde geen twijfel. In de eerste helft hadden de rood-zwarten al constant het initiatief qua score. De gasten wisten wel in het spoor te blijven van Olympia.

Datzelfde gold voor het eerste deel van de tweede helft (21-18), maar daarna zette de equipe van trainers Frans van Erp een tussentijdse versnelling in. Die stopte pas bij het eindsignaal. Met name Olaf Langens en Wout van Iperen sloegen in die fase vaak toe met scores.

Olympia'89/DOS'80 - Snelwiek 39-24 (17-14). Scores Olympia: Wout van Iperen 10, Olaf Langens 7, Chiel van Iperen 7, Kevin de Leeuw 6, Geert van de Goor 4, Frennie Bens 2, Jordi van Erp 1, Erik Loeffen 1, Harm van Iperen 1.