Handbalheren Olympia' 89/DOS'80 slaan aanval DIOS af

DEN HOORN - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben ternauwernood een aanval op de zesde plaats in de eerste divisie afgeslagen. Een rake penalty van Frank Loeffen vier seconden voor tijd zorgde voor een 28-28 eindstand (rust 13-13) bij DIOS. Die ploeg had bij winst de Ossenaren gepasseerd.

Twee minuten voor tijd leek Olympia zonder punten terug richting Oss te moeten getuige de 28-26 eindstand. Maar de mannen van trainer Frans van Erp waren vastberaden om de ongeslagen reeks van vier wedstrijden op te hogen naar vijf. Bovendien wilden ze zich later niet met chagrijn in het carnaval storten. Die motivatie zorgde voor de comeback. Wout van Iperen maakte de 28-27, waarna Frank (tot dan toe zonder score) koel bleef vanaf zeven meter. Het gelijkspel was ook wel een goede afspiegeling van de veldverhoudingen. Het was een ongelooflijk spannende wedstrijd waarbij Olympia in de eerste helft vaker een voorsprong had en in de tweede helft de thuisploeg.

De spelers van Olympia zijn echte carnavalsvierders, maar niemand wilde de wedstrijd tegen DIOS skippen vanwege het volksfeest. Topsport en plezier werden gecombineerd met het feestelijk aankleden van de spelersbus. En op de terugweg kwamen de verkleedspullen tevoorschijn, zodat na aankomst in Oss direct doorgefeest kon worden.

DIOS - Olympia'89 28-28 (13-13). Scores Olympia: Chiel van Iperen 8, Geert van de Goor 5, Wout van Iperen 5, Kevin de Leeuw 5, Erik Loeffen 3, Frank Loeffen 1, Martin van Iperen 1.