25e editie Maasland Run Classic circuit 18 april van start



AV Oss ’78 organiseert voor de 25e keer het Maasland Run Classic circuit; een reeks hardloopwedstrijden in Oss en omgeving over 5 of 10 kilometer. Met dit jaar een nieuwe wedstrijd in Heeswijk-Dinther en een nieuwe naam voor de Tribuneloop. Iedereen, jong en oud, beginner of gevorderde, kan aan de wedstrijden meedoen. Het Maasland Run Classic circuit 2018 start op woensdag 18 april met de Akkerenloop in Lith-Lithoijen.

Nieuw: Heeswijk-Dinther en Paul Petersloop
Het Maasland Run Classic circuit bestaat dit jaar uit tien wedstrijden. Er is namelijk een nieuwe wedstrijd bij gekomen, in Heeswijk-Dinther. Een enthousiast organisatieteam is daar inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. De alom bekende Tribuneloop gaat verder onder de naam Paul Petersloop. Dit op verzoek van de SP, als eerbetoon aan SP-icoon en medeorganisator van de Tribuneloop Paul Peters, die eind vorig jaar overleed.

Iedereen kan meedoen
Bij elke wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit worden twee afstanden aangeboden: de 5 en de 10 kilometer. En voor de jongere hardlopers is er een jeugdloop over diverse afstanden. Dus jong of oud, beginner of ervaren loper; iedereen kan meedoen. Want gezelligheid staat voorop. Maar een wedstrijd biedt natuurlijk ook een prima gelegenheid om je te meten met andere hardloopfanaten, of om jezelf een doel te stellen.

Prijsuitreiking na elke wedstrijd
Het is mogelijk om met één enkele wedstrijd mee te doen, maar ook met meerdere. Wie met minimaal zes wedstrijden meedoet, strijdt mee om een plek in het eindklassement. En wie met álle wedstrijden meedoet, krijgt een leuk aandenken. Na elke wedstrijd is er een prijsuitreiking. De drie beste lopers worden voor hun prestaties beloond met een mooie prijs.

Voorinschrijven is niet nodig
Voorinschrijven voor de wedstrijden van het MRC circuit is niet nodig. Bij elke loop kan, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd, ter plaatse worden ingeschreven. De kosten voor deelname bedragen 4 euro. Informatie, uitslagen, foto’s en het tussenklassement van de MRC 2018 zijn te vinden op www.maaslandrunclassic.nl en www.avoss78.nl. Daar kan binnenkort ook de folder met alle informatie over de MRC 2018 worden gedownload.

Reacties