Heren handballers Olympia'89/DOS'80 beginnen nacompetitie goed tegen HARO



ROTTERDAM - De handballers van Olympia'89/DOS'80  zijn zaterdagavond goed van start gegaan in de nacompetitie om promotie naar eredivisie. Uit bij HARO, dat zijn plekje in de eredivisie juist verdedigt, werd er met 29-36 gezegevierd. In Rotterdam was het bij rust 29-36.

De Rotterdammers eindigden onderaan in de eredivisie maar werden zelden met ruime cijfers naar een nederlaag gespeeld. De laatste weken was duidelijk dat de nacompetitie niet meer te ontlopen was voor die ploeg en dus werden alle pijlen gericht om via die omweg lijfsbehoud te realiseren. De supporters van HARO creëerden dan ook een mooie sfeer rondom het duel. Daar bleek Olympia in de beginfase toch een beetje door geïmponeerd. De Ossenaren konden tegenover de eerste zes treffers van de thuisploeg slechts één tegendoelpunt zetten.

Maar de ploeg van trainer Frans van Erp liet de kopjes niet hangen en haalde de goede vorm van de laatste maanden tevoorschijn, met Erik Loeffen dit keer ook in een figuurlijke aanvoerdersrol. Hij had er met drie treffers een groot aandeel in dat beide ploegen ook weer redelijk snel naast elkaar stonden: 8-8. HARO mocht nog twee keer op voorsprong komen (9-8 en 10-9), daarna was er weer een goede serie van Olympia; 5 goals op rij betekenden een 10-14 voorsprong. In deze fase tekende Kevin de Leeuw voor zijn derde en vierde treffer. Met de rust in aantocht scoorde zowel HARO als Olympia nog een paar keer, waardoor beide teams de kleedkamer opzochten met een stand van 13-17.

In de tweede helft ging Chiel van Iperen zich ermee bemoeien. Direct na rust was hij twee keer trefzeker, waardoor de marge wat langer gehandhaafd bleef: 16-20. Zo schommelde de score lange tijd rond een voordelige marge van 4, ook omdat Wout van Iperen weer goed in vorm was getuige enkele fraaie doelpunten. Bij 23-28 leek de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers te kantelen toen zij terugkwamen tot 27-28. Routinier Geert van de Goor maakte op dat moment de uiterst belangrijke 27-29. Een mentaal tikje dat HARO niet meer te boven kwam. De ploeg bleef op karakter aan het elastiek hangen (28-30 en 29-31), maar moest Olympia daarna definitief laten gaan: 29-36.

Na een weekje rust met Pasen neemt Olympia het weekeinde daarop het op tegen WHC. Daar werd in de reguliere competitie thuis van gewonnen maar uit van verloren. Dat belooft dus ook weer een spannende pot te worden.

HARO - Olympia'89/DOS'80 29-36 (13-17). Scores Olympia'89/DOS'80: Wout van Iperen 9, Kevin de Leeuw 6, Chiel van Iperen 5, Frank Loeffen 5, Erik Loeffen 5, Geert van de Goor 4, Harm van Iperen 1, Jordi van Erp 1.

Reacties