Heren handballers Olympia'89/DOS'80 verslaan ook kampioen Volendam 2

Trainer/coach Frans van Erp
OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben zaterdagavond in de eigen Mondriaanhal de vierde periode in de eerste divisie gepakt. Dat deden ze in de laatste speelronde van de reguliere competitie door kampioen Volendam 2 knap te verslaan: 30-25 (rust 15-12).

Ook zonder de vierde periode hadden de Ossenaren overigens mee mogen doen aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Daarom was het duel een veredelde vriendschappelijke wedstrijd, maar zo benaderden beide teams de partij niet. Olympia wilde de goede reeks verlengen (17 uit 9), zodoende het goede gevoel behouden richting nacompetitie en bewijzen de kampioen te kunnen verslaan. Volendam wilde een passend slot geven aan de succesvol verlopen competitie.

Dat Olympia momenteel hot is, was aan de tribunes te zien. Nog nooit was de Mondriaanhal zo goed gevuld. Het gaf de rood-zwarten direct vleugels (4-0), al kwam de tegenstander net zo snel weer terug (4-4). Maar Olympia raakte daardoor niet uit het veld geslagen. De ploeg bleef sterk spelen en liep puntje voor puntje weg bij Volendam. Bij 12-7 en 13-8 was er een voorsprong van 5, maar net voor de rust deed Volendam nog wat terug: 15-12.

De kampioen liet in de tweede helft zien dat het een erezaak was om niet te verliezen. Binnen redelijk korte tijd was de marge weer 1 (17-16). Olympia liet echter zien het momentum te hebben in deze fase van het seizoen, schrok niet en bleef doorgaan met scoren. De eerstvolgende 2 treffers waren weer van Osse makelij (19-16). De Noord-Hollanders kwamen nog een keer terug (20-18), maar toen ze daarna vier opeenvolgende doelpunten moesten incasseren (24-18), wisten ze dat het moeilijk zou worden om met een zege te eindigen. Dat gebeurde dan ook niet.

Olympia behaalde op deze wijze de doelstellingen (ongeslagen blijven, vierde periode pakken en goede gevoel vasthouden) die het zich voor de wedstrijd had opgelegd.

Olympia'89/DOS'80 - Volendam 2 30-25 (15-12). Scores Olympia'89/DOS'80: Chiel van Iperen 8, Wout van Iperen 6, Kevin de Leeuw 5, Harm van Iperen 4, Frank Loeffen 4, Jordi van Erp 2, Geert van de Goor 1.

Reacties