Handbalheren Olympia'89/DOS'80 geven stunt tegen HARO goed vervolg tegen WHC


OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben goede zaken gedaan in de nacompetitie voor een plek in de eredivisie. In de minicompetitie van drie teams won de ploeg van trainer Frans van Erp ook de tweede pot: 32-27, thuis tegen WHC uit Den Haag. Eerder werd eredivisionist Haro met mooie cijfers verslagen in Rotterdam. 

De wedstrijd zal behalve vanwege het prima resultaat ook om drie andere redenen in het collectieve Osse handbalgeheugen plaatsnemen. Allereerst was daar het spetterende optreden op de rechterflank van de broers Van Iperen. Wout en Chiel namen samen liefst 17 van de 32 treffers voor hun rekening. Grote smet op de wedstrijd was wel dat eerstgenoemde met een blessure naar de kant moest.

En wat ook prachtig was, was het invallen van B-keeper Paul van Iperen. Dat had hij al een aantal keer eerder gedaan (inclusief een paar fraaie reddingen), maar dit keer stopte hij ook een strafworp en werd hij in Sportlink verkozen tot man of the match.

Het laatst opvallende feit was het hoge aantal rode kaarten in de partij. Harm van Iperen moest in de eerste helft al het speelveld voortijdig verlaten. Dat gold in de tweede helft voor twee bepalende spelers van WHC.

De wedstrijd tussen Olympia'89 en WHC was tot 25-23 spannend, daarna gaf de thuisploeg de beslissende tik. Een reeks van 6-1 zorgde ervoor dat de rood-zwarten op 4 uit 2 kwamen en dat er gedroomd mag gaan worden met een beslissend tweeluik tegen de winnaar van de andere nacompetitiepoule.

Olympia'89/DOS'80 - WHC 32-27 (15-14). Scores Olympia'89/DOS'80: Wout van Iperen 9, Chiel van Iperen 8, Frank Loeffen 6, Geert van de Goor 3, Kevin de Leeuw 2, Harm van Iperen 2, Frennie Bens 1.

Reacties