Mike Wissekerke ziet volop perspectief bij FC de Rakt!


Mike speelt sinds de F-jes bij FC de Rakt en heeft al vele kampioenschappen meegemaakt waaronder in de C2 en de B1.

Hij speelde in het begin onder meer met Harm van Kessel, Sil en Jur van de Broek en Siebe van den Elzen en had toen Jopie van Lanen als trainer. Hij kwam bij FC de Rakt via vader Rick die er floot en hand- en spandiensten verrichtte. Hoewel Mike het goed deed als kind bij het Judo ging hij toch liever voetballen. Met de C2 werd hij kampioen met een aantal ploeggenoten die nu ook bij Mike in de JO19-1 spelen zoals doelman Jeroen van den Berg, Giel van den Brand en Tom van der Hoeven. Twee jaar geleden werd daar de titel met de B1 aan toegevoegd. "De mooiste! Volgens Mike, aangezien het in een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Udi gebeurde, het werd ver in de 2e helft 2-2 uit een vrije trap, na een achterstand, en dat was toen voldoende voor het kampioenschap, de ontlading na die goal was onbeschrijfelijk!"

Mike is sinds vorig jaar ook jeugdtrainer, dit seizoen gaat het voortvarend met de JO13-2 dat, hoe kan het ook anders, ook op titelkoers ligt. Samen met Frank de Bruijn, ook al zo'n betrokken clubman leidt hij de JO13-2. Kampioenenmaker wil hij zich zelf niet noemen maar Mike houdt wel erg veel van het spelletje. Mike studeert aan het CIOS en gebruikt zijn kennis en ervaring nu bij het trainen van jeugdteams, vorig seizoen de JO17-1 en nu dus de JO13-2. Mike heeft grootse plannen en is vrijwel zeker ook komend seizoen ergens terug te vinden binnen de Rakt als jeugdtrainer. "Welk team kan ik nu nog niet zeggen hoor, dat wordt binnenkort via VTZ wel duidelijk!" Hij gaat sowieso TC2 halen en kan later dus hogerop met beleiden van teams. “Mike heeft ook in de jeugd wedstrijden gefloten, zijn voorbeelden zijn zijn vader en de interviewer van dit verhaal, je moet gewoon blijven doorgaan, we hebben er al zo weinig !”

Momenteel is hij als speler captain van de JO19-1 en speelt hij al geregeld mee met het 1e en het 2e. Bij het 4e waar hij ook al eens meedeed en prachtige assists gaf en fraaie goals maakte wordt hij liefkozend "Mini Ronaldo" genoemd.

Mike viel vorig seizoen in bij het 1e en scoorde direct bij zijn debuut, “dat smaakt naar meer!” De behendige en creatieve nr 10 heeft veel lof voor zijn coaches bij de JO19-1. Dat team valt na dit seizoen uit elkaar en dat is wel jammer, “want het is echt een vriendenteam geworden!” Mike houdt van Feyenoord en gaat er ook wel eens kijken met zijn vader. Mike wil nog jaren het blauwe shirt blijven dragen! "Niet alleen vanwege de te behalen prestaties, maar nog meer vanwege de geweldige sfeer bij de club!"

Reacties