Milco Abrahams en Luuk Swinkels 3e op EK Trampolinespringen

De 17 jarige Milco Abrahams, trampolinespringer van gymnastiekvereniging Turnoss, heeft op het jeugd EK in Baku, Azerbaijan een geweldige prestatie neergezet door synchroon 3e te worden samen met zijn partner Luuk Swinkels van Flik-Flak Den Bosch.

Milco en Luuk waren speciaal voor dit toernooi aan elkaar gekoppeld. Op een aantal trainingen na hadden zij nog nooit eerder samen synchroon gesprongen, wat deze prestatie nog extra bijzonder maakt. In de voorronde op zaterdag zette ze al een goede oefening neer, waarmee ze als 6e de finale in gingen. Zondag deden ze er nog een schepje bovenop, wat uiteindelijk resulteerde in het brons. Individueel werd Milco 21e.

De halve finale individueel werd gehouden op zaterdag ochtend. Milco had zich met een redelijke oefening als 17e geplaatst voor de halve finale in de wetenschap dat er met een super oefening misschien wel een finale in kon zitten of een plaats bij de beste 5 landen van Europa, wat recht zou geven op deelname aan de jeugd olympische spelen. Helaas moest hij zijn oefening halverwege onderbreken, doordat hij de rand van de trampoline raakte. Hij eindigde hierdoor op de 21e plaats in het individuele klassement. Na deze teleurstelling moest hij zich snel herpakken, want de voorronde voor synchroon was slechts enkele uren daarna, waardoor er weinig tijd was om te treuren. Hij zette met Luuk een mooie oefening neer waarmee ze zich als 6e wisten te plaatsen voor de finale.

Zondag 15 april werden de finales gehouden en hierin was Nederland goed vertegenwoordigd.
Naast het synchroonkoppel Milco/Luuk hadden ook de junioren meisjes en senioren dames zich synchroon weten te plaatsen en was er na een unieke prestatie bij de dames met 3 halve finalisten individueel zelfs een finale bij de dames. Helaas konden zij allen hun finale plaatsen niet bekronen met een medaille, waardoor alleen Milco en Luuk met een plak terug naar Nederland gingen.
Milco gaat zich nu weer voorbereiden op de plaatsingswedstrijden voor het NK en WK die komend weekend al weer beginnen. In zijn laatste jaar als junior hoopt hij op de Nederlandse titel individueel. Synchroon springt hij dan weer met Sven Hop bij de senioren.