FC de Rakt 3 pakt titel in Erp!

FC de Rakt 3 moest nog maar even zien te winnen in Erp. De koppies waren gespannen, het zal toch wel lukken vandaag? Ruim op tijd arriveerde de equipe voor de wedstrijd. Na een uitgebreide warming-up duurde het even voordat de arbiter het veld betrad, de wedstrijd begon hierdoor 7!! minuten later dan gepland..  Een grote groep kwam ook langs het veld staan, ja natuurlijk het FC de Rakt publiek om het 3e massaal aan te moedigen maar ook het complete elftal van Boerdonk  2!

Natuurlijk liet de laatste groep zich gelden langs de kant om Erp te steunen, immers bij puntenverlies van FC de Rakt 3 zou de titel niet naar Uden maar naar Boerdonk gaan.  Gelukkig wist Marc Klaare, na een perfecte pass van achteruit van doelman Danny Klaassen  al na 5 minuten de 0-1 voorsprong op het scorebord te brengen.  Erp gaf zich niet zomaar gewonnen, FC de Rakt kwam nog wel tot een aantal kansen maar het bleef 0-1 bij rust. In de tweede helft kwam FC de Rakt al snel op 0-2. Echter wees de arbiter twintig minuten voor tijd tot verbazing van iedereen na de stip nadat een correct uitgevoerde tackle volgens de  leidsman toch “onreglementair” zou zijn begaan op de speler van Erp. De penalty werd benut en het was nog even billen knijpen voor de mannen van Carlo en John. Gelukkig waren de krachten bij Erp weg gevloeid en ontstonden er nauwelijks mogelijkheden meer waarna de leidsman captain Willem van Boekel de hand schudde en feliciteerde met het kampioenschap. Boerdonk toonde zich een meer dan respectvolle verliezer door de hele staff en spelersgroep van FC de Rakt 3 te feliciteren. Chapeau voor Boerdonk 2, zo kan het dus ook!

Uiteraard werd het kampioenschap uitgebreid in de kantine en in het Udense gevierd!