Handbalheren Olympia'89 zien eredivisiedroom in rook opgaan door verlies tegen Aristos

AMSTERDAM - 19 mei 2018 was een historische dag voor prins Harry en zijn Meghan en het was de bedoeling dat dat ook zou gelden voor de Osse handbalclub Olympia'89. Het herenteam was een gelijkspel af van promotie naar de eredivisie, maar helaas werd er verloren van eredivisionist Aristos. Het team van Frans van Erp was vorige week in Oss nipt de baas over de Amsterdamse eredivisionist (25-24), maar in de return werd een ruime nederlaag geleden: 30-19 na een 17-9 ruststand.

Vol goede moed vertrokken twee volle bussen zaterdag naar de hoofdstad. Olympia'89/DOS'80 verkeerde sinds begin januari in uitstekende vorm en stond op een kleine voorsprong na de heenwedstrijd. Alleen in de eerste vijf minuten was het een echte wedstrijd. Kevin de Leeuw (mooie draaibal uit de hoek) en Chiel van Iperen (pegel van afstand) zorgden ervoor dat het tot 2-2 gelijk op ging. Daarna waren de rood-zwarten even een dikke tien minuten van de leg. 6 tegentreffers konden niet worden beantwoord. De time-out van Frans van Erp bracht een kentering in de aanval - de ballen vlogen er weer in - maar dat leidde niet tot een kleinere achterstand. Net voor rust hoogden de gastheren die hun eredivisieschap verdedigden de voor hen voordelige marge op naar 8: 17-9.

Ook de eerste twee scores na rust waren voor Aristos. Maar Olympia gooide op dat moment alle schroom van zich af. Een prima periode van tien minuten (ondanks een rode kaart voor Harm van Iperen) leverden 6 treffers op en slechts 1 tegendoelpunt, mede door de uitstekend invallende keeper Rik Horbach. Bij 20-15 was er even weer de hoop in Osse harten voor een geweldige comeback, maar die hoop werd even zo hardhandig door de thuisploeg de grond ingeboord. De 21-15 bleek een flinke klap in het gezicht, want vanaf die score liep de achterstand alleen maar verder op. De 30-19 werd groots gevierd door Aristos, de Olympia-spelers zochten balend de supporters op om hun verhaal van de wedstrijd te vertellen.

Daar kregen zij mee dat ze uiteraard stevig mochten balen, maar dat ze dat niet te lang moesten doen. Daarvoor was de tweede seizoenshelft te indrukwekkend. Van de laatste 10 reguliere competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen (en 1 gelijkgespeeld) en ook in de nacompetitie waren er mooie zeges in 5 van de 6 wedstrijden, maar de comeback werd net niet voltooid met promotie naar de eredivisie. Een mooie droom die dus even kan worden opgeborgen, maar waar over een paar maanden weer aan gewerkt kan worden.

Aristos - Olympia'89/DOS'80 30-19 (17-9). Scores Olympia/DOS: Chiel van Iperen 5, Wout van Iperen 4, Frank Loeffen 3, Kevin de Leeuw 3, Erik Loeffen 3, Olaf Langens 1.