Heren 1 Olympia'89/DOS'80 pakken punt in Den Haag

DEN HAAG - Gemengde gevoelens na afloop bij de handballers van Olympia'89/DOS'80 zaterdagavond in Den Haag. Een punt in de topper bij B&B Healthcare/WHC-Hercules (33-33) is op zich niet slecht, maar na zo'n goede eerste helft met mooie voorsprong (16-19) knaagt er ook een gevoel dat er misschien meer in had gezeten.

Voor aanvang van het duel werd er een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van het spoordrama van afgelopen donderdag bij station Oss-West.

Zowel in de beginfase (5-5) als in de slotfase (vanaf 28-28) kon je aan de wedstrijd zien dat de twee ploegen ontzettend aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams draaien bovenin mee en als de voortekenen niet bedriegen, dan blijven ze dat doen. Een heuse topper dus in Den Haag. In de tussenliggende periode stond Olympia de hele tijd voor, met meestal een voorsprong van rond de 3 treffers. In de door tijdstraffen gedomineerde partij (16 in totaal, waarvan 3 voor 1 speler van WHC-Herculus dus rood) kon Olympia die lijn niet doortrekken richting laatste fluitsignaal.

De thuisploeg kwam bij 31-30 zelfs op voorsprong, maar de Ossenaren toonden wel veerkracht. Jordi van Erp tekende de 31-31 aan, waarna Chiel van Iperen (31-32) en Kevin de Leeuw (32-33) weer voor een voorsprong zorgden. Maar ook de Hagenaren rechtten hun rug, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Laatstgenoemde speler was de uitblinker in de eerste fase van de wedstrijd. De linkerhoek maakte 3 van de eerste vier Olympia-goals. Vanaf 5-5 ging Frank Loeffen zich er mee bemoeien. Hij maakte 4 van de 5 volgende Osse doelpunten. Dat onder meer leidde tot een voorsprong van 6-10, die bij het ingaan van de rust nog nagenoeg intact (16-19) was.

In de tweede helft zette WHC-Hercules direct de achtervolging in: 18-19. De eerste aanval werd afgeslagen, de tweede ook: van 21-21 naar 23-26. Maar de derde sterke periode van de thuisploeg zorgde ervoor dat Olympia met een remise richting de volgende topper moet. Die is volgende week zaterdag thuis tegen Aalsmeer 3, dat ook 5 punten uit 3 duels pakte. Hopelijk is keeper Rik Horbach dan ook weer net zo in vorm als in Den Haag; hij noteerde 17 reddingen.

B&B Healthcare/WHC-Hercules - Olympia'89/DOS'80 33-33 (16-19). Scores Olympia: Frank Loeffen 7, Kevin de Leeuw 6, Jordi van Erp 6, Erik Loeffen 5, Wout van Iperen 4, Chiel van Iperen 3, Frennie Bens 1, Olaf Langens 1.