Berdos bezorgt Olympia'89/DOS'80 tweede achtereenvolgende competitienederlaag

BERGEN - Eerst een dikke negen maanden ongeslagen in competitieverband, nu twee nederlagen op rij voor de handballers van Olympia'89/DOS'80 in de eerste divisie. De verre uitwedstrijd bij Berdos leverde niets op behalve frustratie; de thuisploeg won met 31-30 na een ruststand van 18-16.

Al vanaf het begin liep de ploeg van Frans van Erp achter de feiten aan: 4-2. Wat Olympia ook probeerde, Berdos behield het initiatief. Er viel niet zoveel te zeggen over de productiviteit in de aanval, maar achterin kregen de Ossenaren het maar niet onder controle. De ruststand van 18-16 sprak wat dat betreft boekdelen.

Om een nieuwe nederlaag na het thuisverlies tegen DIOS te voorkomen, moest het in de tweede helft anders. Het ging ook wel anders, maar niet op de gewenste wijze. De scoringsdrift van de thuisploeg werd weliswaar ingedamd, maar de eigen scores bleven ook achter. De eerste run na rust was voor Berdos: 21-18. Dat bracht het verschil op drie. En rond die marge bleef het lange tijd schommelen. Tien minuten voor tijd was de achterstand zelfs vier (27-23).

Toen pas kwamen de rood-zwarten los. Binnen acht minuten was de achterstand helemaal weggepoetst: 30-30, met nog twee minuten op de klok. Het momentum lag bij Olympia, dus die ploeg leek de beste papieren te hebben om de zege te veroveren. Het tegenovergestelde bleek waar; met een laatste krachtsinspanning dwong Berdos een 7 meter af, scoorde en hield daarna de boel achter gesloten.

Dat betekent dat Olympia even een pas op de plaats moet maken. De (mede)-koppositie is voorlopig even verleden tijd, al zijn de verschillen aan de top klein.

Berdos - Olympia'89/DOS'80 31-30 (18-16). Scores Olympia: Kevin de Leeuw 7, Erik Loeffen 6, Chiel van Iperen 4, Frank Loeffen 4, Harm van Iperen 3, Jelte Hiemstra 2, Geert van de Goor 2, Frennie Bens 1, Martin van Iperen 1.