Heren Olympia'89/DOS'80 pakken draad weer op tegen ARBO Rotterdam/HARO

Harm van Iperen
OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben na twee nederlagen op rij de rug gerecht. In de thuiswedstrijd tegen ARBO Rotterdam Handbal werd met 28-21 gewonnen na een ruststand van 14-9. De beslissende periode van de partij was de laatste 10 minuten voor rust toen de thuisploeg 6 keer scoorde en de Zuid-Hollanders, die vorig seizoen in de play-offs door toedoen van Olympia degradeerden, maar 1 keer. De tweede helft werd niet meer spannend.

De drie mooiste momenten van het duel vanuit Oss' perspectief kenden allemaal een andere hoofdrolspeler. De 11-8 van Kevin de Leeuw was bijzonder, omdat die goal in dubbel ondertal werd gemaakt. De linkerhoek sloop achter de verdedigingslinie, ontving de bal en scoorde. Extra pikant was dat in die anderhalve minuut van twee Olympia-tijdstraffen de tegenstander niet wist te scoren.

De 14-9 van Erik Loeffen was ook een goal met een bijzonder verhaal. Met nog exact vijf seconden op de klok kreeg Olympia een vrije bal op de eigen 9 meter. Twee passes verder had de aanvoerder de bal, die van grote afstand een onderhands schot afvuurde dat te machtig was voor de keeper en zodoende in de zoemer binnenviel.

De 20-14 van Harm van Iperen was veruit de mooiste aanval van de dag. Een snelle aanval over diverse schijven belandde bij de cirkelloper, die geen moeite had om de keeper te passeren. Dat was zijn tweede treffer, maar daarna zouden er nog 4 volgen, waardoor hij topscorer van de avond werd.

Net zoals vorige week kwam Olympia niet schadevrij uit de avond: Kevin de Leeuw en Twan van Iperen raakten aan het einde van de eerste helft geblesseerd, terwijl de tand van keeper Erwin van den Elzen afbrak in het slot van de wedstrijd toen hij een open kans vol in zijn gelaat kreeg. Even afwachten wat dat betekent in aanloop naar de moeilijke uitwedstrijd tegen E&O 2.

Olympia'89/DOS'80 - ARBO Rotterdam Handbal 28-21 (14-9). Scores Olympia: Harm van Iperen 6, Wout van Iperen 5, Chiel van Iperen 4, Frank Loeffen 4, Erik Loeffen 3, Kevin de Leeuw 3, Martin van Iperen 1, Olaf Langens 1 en Frennie Bens 1.