Heren Olympia'89/DOS'80 doen goede zaken met thuiszege tegen EHC

Rick Horbach
OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 zijn dit weekeinde geklommen naar de derde plek op de ranglijst. Een week na het pijnlijke thuisverlies tegen GHV werd EHC zaterdagavond in de eigen Mondriaanhal wel verslagen: 34-29 (rust 18-15). Keeper Rik Horbach viel op met een reddingspercentage van 50,8 procent en Chiel van Iperen met 10 loepzuivere treffers.

De laatste weken zit Olympia in de hoek waar de klappen vallen qua blessures. Het laatste nieuws is niet prettig; de knieblessure die Wout van Iperen opliep in de uitwedstrijd tegen E&O 2 blijkt ernstig te zijn. De Ossenaren moeten het dus voorlopig even stellen zonder de grote inbreng van de rechterhoekspeler. Maar in de wedstrijd tegen EHC bleek het geen hinder te zijn om weer ruim boven de 30 treffers uit te komen. Zoals eerder gezegd was broer Chiel in topvorm met vele rake afstandsschoten, voor de rest werden de scores mooi over het team verdeeld.

Zoals bij bijna elke wedstrijd dit seizoen van Olympia had het even wat tijd nodig voordat een van de twee ploegen een wat ruimere voorsprong nam. Bij 5-6 maakte Olympia een run van 4-0 (mede dankzij drie doelpunten van Kevin de Leeuw), waardoor de marge naar 3 ging: 9-6. Maar EHC klampte weer aan bij 9-8. En hield dat vol tot 15-14. Met de rust in zicht was Chiel van Iperen voor de tegenstander even niet te stoppen vanuit de tweede lijn, waardoor de marge ook bij het opzoeken van de kleedkamers 3 was: 18-15.

Na rust leek EHC in eerste instantie er weer een echte wedstrijd van te maken (20-18). Maar een half dozijn Osse treffers op rij zorgde ervoor dat de angel toch voortijdig uit het duel werd gehaald. De zege was binnen voor de equipe van trainer Frans van Erp, zoveel was duidelijk: 26-18. Het zorgde voor een ontspannen laatste kwart, waarin Olympia uiteindelijk net niet de 35 goals aantikte,

Olympia'89/DOS'80 - EHC 34-29 (18-15). Scores Olympia: Chiel van Iperen 10, Harm van Iperen 4, Erik Loeffen 3, Frank Loeffen 3, Geert van de Goor 3, Kevin de Leeuw 3, Olaf Langens 3, Frennie Bens 2, Twan van Iperen 2, Jordi van Erp 1.