Heren Olympia’89/DOS’80 tonen zich comeback kids tegen Atomium

ROTTERDAM - De handballers van Olympia’89/DOS’80 hebben zondagmiddag de overwinning behaald bij hekkensluiter Atomium’61. De zege van 29-31 kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want in de tweede helft moest een 18-14 achterstand worden weggewerkt. Dat lukte uiteindelijk wel, waardoor de Ossenaren hun derde plek behielden. De top-4 van de competitie heeft na dit weekeinde een gat van vier punten, met de nummer 5. Er lijkt dus een kleine afscheiding te zijn ontstaan.

In de tweede helft kreeg Chiel van Iperen het op zijn heupen. In de eerste helft liet hij zich met vier treffers ook niet onbetuigd, maar na rust was hij echt ‘on fire’. In een cruciale fase maakte hij vijf Olympia-treffers op rij. Dat was in de fase dat de achterstand van 23-20 ongedaan werd gemaakt (23-23) en via 24-23 naar 24-26 werd gebracht. Die klap ijlde nog even na bij de Rotterdammers, waardoor de marge zelfs naar 5 ging: 25-30. Daar hield de ploeg van Frans van Erp aan het einde van de rit nog maar 2 verschil van over. Daarom kon het aandeel van keeper Rik Horbach in de tweede helft ook als cruciaal bestempeld worden.

Volgende week speelt Olympia thuis tegen NHC, dat één plek hoger staat dan Atomium’61. Daarna zit de eerste seizoenshelft erop en kan een voorlopige balans worden opgemaakt.

Atomium’61 - Olympia’89/DOS’80 29-31 (18-14). Scores Olympia: Chiel van Iperen 12, Geert van de Goor 5, Harm van Iperen 4, Jordi van Erp 3 Erik Loeffen 2, Frank Loeffen 2, Martin van Iperen 1, Twan van Iperen 1, Frennie Bens 1.