Heren Olympia'89/DOS'80 verliezen van oude bekende GHV

Jordi van Erp

OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben zaterdagavond in de eigen Mondriaanhal een verrassende nederlaag geleden; promovendus GHV ging er met de punten vandoor. Een slechte eerste helft (12-17) kon in de tweede helft niet meer worden rechtgezet: 32-33. De Ossenaren zakken daardoor naar de vijfde plaats in de eerste divisie, al blijven de verschillen klein aan de top.

In het seizoen 2014-2015 kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband tegen. Toen waren de twee ploegen concurrenten in de strijd om de titel van de hoofdklasse (vierde niveau van Nederland). Olympia behaalde uiteindelijk het kampioenschap en stootte door naar de eerste divisie. De Goirlenaren deden dat uiteindelijk ook, onder leiding van Karin van Erp, de oude trainer van Olympia. GHV bivakkeert in de onderkant van de middenmoot. Daar was in de eerste helft weinig van te merken.

De eerste twintig minuten ging het gelijk op (8-9), maar waar de rood-zwarten in de laatste twee duels juist in de laatste tien minuten het verschil maakten, deed nu de tegenstander dat: 12-17. Omdat GHV ook de eerste twee goals van de tweede helft maakte, stond Olympia voor een hels karwei. Maar vijf Osse goals op rij en er was weer perspectief. Het bleek echter niet de laatste keer dat de provinciegenoot juist dan met een score weer een mentaal tikje gaf. Bij 23-25 met nog een dikke tien minuten op de klok en bij 28-30 met nog ongeveer vier minuten te gaan, deed het dat ook. De klok werd uiteindelijk de grootste vijand van de ploeg van Frans van Erp, naast de Goirlese keeper die vele open kansen onschadelijk maakte. De 31-32 en 32-33 vielen te laat in de wedstrijd om van concrete betekenis te zijn.

Dinsdag kan Olympia al revanche nemen op GHV, want dan wacht diezelfde ploeg in Goirle voor de landelijke beker. Een van de weinige positieve punten uit deze wedstrijd was de rentree van Jordi van Erp na blessureleed. Hij pikte direct drie goals mee.

Olympia'89/DOS'80 - GHV 32-33 (12-17). Scores Olympia: Chiel van Iperen 9, Harm van Iperen 9, Jordi van Erp 3, Geert van de Goor 3, Frennie Bens 3, Erik Loeffen 2, Kevin de Leeuw 2, Ben Woolfit 1.