Heren Olympia'89/DOS'80 sluiten 2018 af met nipte zege op Sittardia 2

Jordi van Erp
SITTARD - De handballers van Olympia'89/DOS'80 gaan met een fijn gevoel het kerstreces in. Uit bij middenmoter Sittardia 2 werd met 23-24 gezegevierd. De hele wedstrijd, die gekenmerkt werd door veel tijdstraffen en strafworpen, ging gelijk op getuige de 12-111 ruststand en alle andere tussenstanden. Jordi van Erp maakte de o zo belangrijke 24ste treffer van de rood-zwarten.

Kevin de Leeuw en Frank Loeffen zorgden ervoor dat de Osse eerstedivisionist goed aan de wedstrijd begonnen. Maar de 0-2 stand bleek geen voorbode van een makkelijke avond, wel van een productieve avond van het eerder genoemde tweetal. De linkerhoekspeler zou in totaal 5 keer doel treffen, de cirkelloper benutte 7 penalty's en maakte ook nog 1 veldtreffer.

Sittardia klampte aan en kwam bij 4-4 gelijk. Olympia nam opnieuw een voorsprong van 2 punten, maar bij 8-8 waren beide partijen wederom in evenwicht. De thuisploeg kwam bij 11-10 zelfs voor de eerste keer voor en nam ook een voorsprong mee richting de kleedkamer. Niet wat de equipe van trainer Frans van Erp uiteraard wilde, maar ook weer geen onoverbrugbare opgave om te winnen.

Chiel van Iperen had in de eerste helft nog doelpunt genoteerd, maar kwam in de tweede helft wel goed uit de startblokken. Hij zorgde ervoor dat Olympia in de wedstrijd bleef, met de 12-12, 13-13, 17-17 en 20-20. De laatste 10 minuten dienden zich aan, zoals vaker de meest cruciale fase van de wedstrijd. Kevin de Leeuw en Martin van Iperen maakten de 20-21 en 20-22, waardoor Sittardia weer in de achtervolging moest.

De achterstand repareren lukte verrassend snel; binnen 2 minuten was het weer 22-22, met nog 6 minuten op de klok. Olympia schrok daar niet van. Geert van de Goor bleef koel vanaf de 7 meter bij wéér een strafworp en Jordi van Erp deponeerde de 22-24 in het netje. De thuisploeg richtte zich nog één keer op, maar kwam gelukkig niet verder dan 23-24.

Daardoor gaat Olympia als gedeeld tweede de jaarwisseling in. De eerstvolgende wedstrijd: zaterdagavond 5 januari thuis tegen WHC-Hercules, de koploper. Bij een eventuele winst heeft de Osse ploeg de Hagenaren qua punten bijgehaald op de ranglijst.

Sittardia 2 - Olympia'89/DOS'80 23-24 (12-11). Scores Olympia: Frank Loeffen 8, Kevin de Leeuw 5, Chiel van Iperen 4, Geert van de Goor 2, Jordi van Erp 2, Martin van Iperen 1, Twan van Iperen 1, Erik Loeffen 1.