En nog een keer Prinses Irene voor De Korfrakkers

Zondag 27 januari stond weer een wedstrijd tegen Prinses Irene op het programma; de tweede binnen 5 dagen. De voorbereiding was kort, maar duidelijk; winnen en verdedigend beter gaan staan. Coach Davy Wind had een tactische wissel toegepast, die verdedigend vanaf minuut 1 goed was. Aanvallend was het even schakelen voor beide vakken.

De belangen waren voor Prinses Irene groter; ze speelden vol op de aanval, om zo De Korfrakkers onder druk te zetten. Pas in de 8e minuut viel het eerste doelpunt na een doorloop van Janine van Wanrooij. De 0-1 werd in de dezelfde minuut rechtgetrokken door een afstandsschot van Prinses Irene. De voorsprong is de gehele wedstrijd voor De Korfrakkers geweest; ook het aantal uitgespeelde kansen van De Korfrakkers was groter; de afronding was door de vele mogelijkheden vaak net niet goed. Daarom was er een bescheiden ruststand van 3-7.

In de rust werd duidelijk afgesproken om meer focus op de afronding te gaan leggen en dat resulteerde in 3 doelpunten in drie minuten, meteen na rust. Prinses Irene kon tegengas geven door hun afstandsschoten te scoren en kon terugkomen, net zoals in de eerste wedstrijd. De time out van de Erpse coach kwam precies op het goede moment. Met name Jet van Gerwe kreeg vleugels en scoorde de laatste reeks 3 x. Ook invalster Lisa Hendriks pakte haar doelpunt mee. Met een eindstand van 11-18 kwam er een einde aan De Korfrakkers-Prinses Irene-week. Geen attractieve partijen, maar de winst is het enige dat telt.