Finaledag kampioenschap Oss in spelsoorten libre, kader en driebanden

Op 12 januari werden in Megen de halve finales en finales gespeeld van het kampioenschap van Oss in de spelsoorten libre, kader en driebanden.


Het rooster zag er als volgt uit:


Halve finale libre
11:00 uur Tafel 1 Ruud v Loosbroek 115 - Johnny v/d Camp     95
                     Tafel 2 Guus Reys                125 - Theo v/d Wetering 115

Halve finale kader
12:00 uur Tafel 1 Theo v/d Ven 110    38/2 - Willy Rooijendijk         250  57/2
                     Tafel 2 Ben Smulders 110  38/2 - Tonnie v/d Wetering 150  38/2

Pauze

Finale Driebanden
Tafel 1 Geert v Lith 27 - Cor v Uden 35

Om klokslag 11:00 uur begonnen de wedstrijden en Johnny v/d Camp had het voordeel van een thuiswedstrijd. Toch kon hij dit voordeel niet in winst omzetten want na 21 beurten was het gedaan met de titelaspiraties van Johnny. Ruud v Loosbroek speelde een goede wedstrijd en met een eindstand van 48 – 115 verzekerde Ruud zich van een finaleplaats. Op de andere tafel moest Theo v/d Wetering afrekenen met de kampioen van vorig jaar, Guus Reys. Guus was niet bij machte om het Theo echt moeilijk te maken en na 20 beurten stond er een eindstand op het bord van 115 – 77.

In de finale was Ruud kansloos tegen een ontketende Theo. In 19 beurten had Theo wederom zijn 115 caramboles bijeen gespeeld en Ruud kwam slechts tot een totaal van 34.

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Johnny die ook 19 beurten nodig had om Guus het nakijken te geven.

De halve finales kader waren het aanzien meer dan waard. Willy Rooijendijk kreeg als tegenstander Theo v/d Ven. Willy speelt kader 57/2 en dient er 250 te maken tegenover Theo, die 38/2 speelt en er 110 moet maken. Ondanks het grote verschil in caramboles en de moeilijkheidsgraad van het spelen van kader 57/2 weet Willy toch zijn wil op te leggen aan Theo. In 12 beurten moet Theo zich gewonnen geven en laat het scorebord de stand van 250 – 84 zien.

Op de andere tafel spelen zowel Tonnie v/d Wetering als Ben Smulders kader 38/2 Tonnie dient er 150 te maken en Ben heeft genoeg aan 110 caramboles om de partij te winnen. Na 16 beurten is de finalist ook bekend in de persoon van Tonnie v/d Wetering. Met 150 – 98 wist Tonnie zich te plaatsen voor de finalepartij.

De strijd om de 3e en 4e plaats in het kader werd gewonnen door Ben Smulders. Die had slechts zes beurten nodig om het benodigde aantal van 110 caramboles te produceren. Mooie pot biljart.

De finale ging tussen twee bijzonder getalenteerde spelers. Willy enerzijds met 250 caramboles 57/2 en anderzijds Tonny met 150 caramboles 38/2. Het zou een bijzonder spannende ontmoeting worden tussen deze 2 spelers en na zes beurten gespeeld te hebben, wisten de spelers elkaar in evenwicht te houden. Na enig beraad besliste de wedstrijdleiding dat beide spelers nog één beurt kregen om het verschil te maken. Tonnie gaat van aquit en wat niet vaak gebeurt, gebeurt nu dus wel. Hij mist zijn aquitstoot en voor Willy is het dus zaak dat hij deze wel maakt. Willy houdt het hoofd koel en maakt zijn laatste carambole die tevens goed is voor de titel kampioen van Oss.

De driebanden spelers kregen hun finalisten in de personen van Geert v Lith en Cor v Uden. Beide spelers spelen competitie driebanden en in de voorronden hadden ze al laten zien dat ze een aardig partijtje kunnen spelen. Het zou dus een mooie finale moeten worden tussen deze twee spelers en het werd ook een mooie finale. Na 49 beurten bleek het verschil van 8 caramboles niet iets teveel van het goede voor Cor.  Met 27 – 30 wist Geert de titel kampioen v Oss driebanden voor zich op te eisen

Het district Oss feliciteert zijn kampioenen van harte met hun behaalde titel.

Reacties