Heren Olympia'89/DOS'80 in wachtkamer na deceptie tegen WHC-Hercules

OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 moeten de droom om kampioen te worden in de eerste divisie voorlopig even in de ijskast zetten. De Ossenaren hadden zaterdagavond in de eigen Mondriaanhal gelijk in punten kunnen komen met koploper WHC-Hercules, maar het tegenovergestelde gebeurde juist. De Hagenaren vergroten juist de voorsprong door een ruime zege: 20-32 na een ruststand van 8-17. Omdat ook Aalsmeer 3 verloor en Havas gelijkspeelde, blijven de rood-zwarten gedeeld tweede. WHC-Hercules heeft aan de kop inmiddels een gaatje van 4 punten en lijkt op de titel af te stevenen.

In de derde speelronde van dit seizoen ontspon zich een prachtig en spannend handbalgevecht in Den Haag. Beide teams waren toen zeer aan elkaar gewaagd en dat kwam ook tot uiting in het eindresultaat: 33-33. Vanwege die wedstrijd én vanwege het verdere verloop van de competitie werd nu ook een thriller verwacht, maar helaas voor Olympia kwam die voorspelling totaal niet uit. Na 5 minuten moest de ploeg van trainer Frans van Erp de tegenstander al laten lopen: van 2-2 naar 2-9.

Wat de toeschouwers vreesden, kwam uit: Olympia wist het daarna nooit meer een echte wedstrijd te maken. Bij de rust was de achterstand opgelopen tot 9 punten (8-17), bovendien waren de eerste 3 treffers na rust ook voor de gasten: 8-20. Vanaf dat moment ging het zowel verdedigend als aanvallend weer wat beter bij de thuisploeg, maar in het restant van de partij kon de nadelige marge van 12 echter niet verder worden teruggeschroefd. Hoogtepunten voor WHC-Hercules waren ongetwijfeld de twee goals van de keeper. Snel vergeten deze deceptie, luidt het devies.

Olympia'89/DOS'80 - WHC-Hercules 20-32 (8-17). Scores Olympia'89/DOS'80: Chiel van Iperen 6, Harm van Iperen 5, Kevin de Leeuw 5, Olaf Langens 1, Wout van Iperen 1, Twan van Iperen 1, Frank Loeffen 1.