Heren Olympia'89/DOS'80 solo op plek 2 na knappe zege op Aalsmeer

AALSMEER - De heren van Olympia'89/DOS'80 hebben de lastige uitwedstrijd bij Aalsmeer 3 met 28-30 gewonnen. De Osse eerstedivisionist hield in de slotfase voldoende marge over voor, nadat het 3,5 minuut voor tijd nog een marge had van 6. Hoe dan ook, de ploeg van trainer Frans van Erp was blij met de knappe zege. De ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd met exact hetzelfde puntentotaal op de gedeelde tweede plaats, nu zijn de rood-zwarten dat dus solo.

De achterstand op koploper WHC-Hercules bedraagt 4 punten. Die ploeg deelde vorige week een gevoelige tik uit in Oss: 20-32. Olympia speelde toen een belabberde wedstrijd en wilde daarom een week later, in een al even moeilijk affiche, duidelijk maken dat dat een incident was. En dat deed het. De rood-zwarten speelden een uitstekende wedstrijd.

Chiel van Iperen miste de start van de wedstrijd niet. Bij een stand van 2-2 maakte hij 3 goals op rij. Vanaf dat moment hoefde Olympia nooit meer achterom te kijken. Jordi van Erp was ook erg productief in de eerste helft. Samen namen zij het leeuwendeel (9) van de eerste 11 Olympia-goals voor hun rekening. De marge van 5 (6-11) werd de rust mee in genomen, omdat beide teams in het restant van de eerste helft nog 6 keer scoorden: 12-17. Keeper Rik Horbach had daar een groot aandeel in met 9 reddingen, een aantal dat hij in de tweede helft zou evenaren.

De marge van 5 werd in de tweede helft tot 3,5 minuut voor tijd nooit kleiner dan 5, mede omdat Olympia slim speelde en op de juiste momenten scoorde. Opvallend was het productieve laatste kwart van Frennie Bens, die in de slotfase nog viermaal mocht juichen. Bij 25-30 was de zege binnen, waarna Aalsmeer nog drie keer mocht scoren en zo de score een draaglijker aanzien mocht geven.

Aalsmeer 3 - Olympia'89/DOS'80 28-30 (12-17). Scores Olympia: Chiel van Iperen 8, Jordi van Erp 6, Frennie Bens 5, Geert van de Goor 3, Erik Loeffen 3, Kevin de Leeuw 2, Frank Loeffen 1, Harm van Iperen 1, Twan van Iperen 1.