Mooie uitoverwinning Olympia'89/DOS'80 bij DIOS

DEN HOORN - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben zondagmiddag door winst bij DIOS (20-27 na ruststand van 17-14) een gaatje weten te slaan met Havas. Vorige week was het doelsaldo het verschil tussen de nummers 2 en 3 van de eerste divisie, maar omdat de Almeerders dit weekeinde verloren van koploper WHC-Hercules, is het gat nu twee punten.

Het Osse team had nog een appeltje te schillen met DIOS, want in de heenwedstrijd verspeelde het in de slotfase een relatief ruime voorsprong en verloor het zelfs. Dit keer kwam dat scenario nooit ter sprake. Olympia nam al snel in de wedstrijd afstand van de gastheren. Bij 2-4 scoorde zowel Erik Loeffen als Chiel van Iperen 2 keer, waardoor de marge direct 6 was: 2-8. Frennie Bens zorgde met de laatste treffer van de eerste helft ervoor dat de rood-zwarten zelfs met 7 goals voorsprong gingen rusten: 7-14.

Na rust kwam DIOS nooit verder terug dan tot een achterstand van 6. De uitstekend spelende linkerhoek Kevin de Leeuw maakte nog eens 3 goals, waardoor hij gedeeld Olympia-topscorer werd. Het slotakkoord was voor Martin van Iperen: 20-27.

DIOS - Olympia'89/DOS'80 20-27 (7-14). Scores Olympia: Kevin de Leeuw 8, Chiel van Iperen 8, Frennie Bens 3, Geert van de Goor 2, Erik Loeffen 2, Harm van Iperen 2, Twan van Iperen 1, Martin van Iperen 1.