Heren Olympia'89/DOS'80 verliezen van Berdos door late goal

OSS - Thuiswedstrijden tegen middenmoters en de handballers van Olympia'89/DOS'80, het blijkt dit seizoen geen goede combinatie voor de Osse eerstedivisionist. Na de nederlaag tegen GHV en het gelijkspel tegen HVV'70 was er nu zaterdagavond verlies tegen Berdos: 28-29 na een ruststand van 13-18.

De rood-zwarten kwamen in de tweede helft nog goed terug, maar zagen in de zoomer een punt verloren gaan. Een raak schot van de tegenstander, die in de heenwedstrijd in Bergen ook met een punt verschil gewonnen had, viel volgens de scheidsrechters in het eindsignaal binnen, terwijl het gevoel bij Olympia was dat het erna gebeurde. Dat het überhaupt nog spannend werd in de tweede helft, had de thuisploeg te danken aan keeper Rik Horbach. Hij keepte geweldig, waardoor Berdos in de tweede helft maar 11 keer kon scoren.

Helaas bleek dat dus wel genoeg voor de zege, want in de eerste helft had Olympia de verdediging niet op orde. En ook aanvallend was het matig. Daarmee was de ruststand van 13-18 verklaard. Enorm zonde, want het was dit weekeinde ook een uitgelezen kans om uit te lopen als nummer 2 gezien het verlies van Havas. De laatste flard hoop op de titel lijkt vervlogen, want koploper WHC-Hercules won juist met een punt verschil.

Olympia'89/DOS'80 - Berdos 28-29 (13-18). Scores Olympia: Chiel van Iperen 7, Geert van de Goor 5, Twan van Iperen 5, Jordi van Erp 4, Erik Loeffen 2, Thomas van Kessel 2, Olaf Langens 1, Kevin de Leeuw 1, Frennie Bens 1.