Heren Olympia'89/DOS'80 winnen opnieuw bij GHV

Rik Horbach, keeper

GOIRLE - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben voor de tweede keer dit seizoen een uitwedstrijd bij GHV gewonnen: 30-33 na een ruststand van 18-18. De eerste keer was enkele maanden geleden voor de beker, dat was destijds enkele dagen nadat de Goirlenaren juist in Oss hadden gewonnen. Door de overwinning blijven de rood-zwarten tweede, achter (inmiddels kampioen) WHC-Hercules.

Keeper Rik Horbach had een heel groot aandeel in de zege. Zijn reddingspercentage van een dikke 46 procent was een belangrijke bouwsteen voor de uitoverwinning. In de eerste helft noteerde hij 10 reddingen, om in de tweede helft er nog eens 16 te maken. Maar heel Olympia was ook beter in de tweede helft. Waar in de eerste helft GHV de boventoon voerde - bij een stand van 8-5 was de time-out van trainer Frans van Erp zowel noodzakelijk als het begin van een ommekeer - , deed Olympia dat in het tweede bedrijf.

De Osse formatie kon verder bouwen op een ruststand van 18-18, want voor rust was die nadelige marge van 3 helemaal weggewerkt. In de eerste 30 minuten had Olympia geen enkele keer op voorsprong gestaan, al gauw in de tweede helft zorgde Harm van Iperen daarvoor: 18-19. Daar had GHV nog antwoord op, net zoals de 19-20 van Kevin de Leeuw, maar daarna zag de thuisploeg de tegenstander puntje voor puntje weglopen. Twan van Iperen tilde de stand bij 23-26 voor de eerste keer naar een voordelige marge van 3. Met die buffer speelde Olympia de wedstrijd geroutineerd uit. Eindstand: 30-33.

GHV - Olympia'89/DOS'80 30-33 (18-18). Scores Olympia: Chiel van Iperen 7, Frank Loeffen 6, Geert van de Goor 6, Kevin de Leeuw 5, Twan van Iperen 3, Erik Loeffen 3, Harm van Iperen 2, Thomas van Kessel 1.