Mooie persoonlijke succesjes bij verwachte bekernederlaag van Olympia'89/DOS'80 tegen Kras Volendam

OSS - Dat de handballers van Olympia'89/DOS'80 uitgeschakeld zouden worden in de beker, daar hadden ze wel rekening mee gehouden. De eerstedivisionist moest het immers opnemen tegen Beneliga-ploeg Kras Volendam. Maar je hebt verschillende soorten verliezen; dinsdagavond was er sprake van een eervolle nederlaag. De gasten wonnen na een ruststand van 13-18 met 31-44, maar de rood-zwarten maakten tot de laatste minuut mooie goals en boekten persoonlijke successen.

Vier jaar geleden speelde Olympia in dezelfde fase van het bekertoernooi tegen Aalsmeer (21-40), een soortgelijke tegenstander. Dinsdagavond werd in de Mondriaanhal duidelijk welke progressie het team (toen hoofdklasser, nu eerstedivisionost) de afgelopen jaren heeft gemaakt. Destijds was het een veredelde trainingspot voor de Beneliga-ploeg, nu was daar geen sprake van. Niet dat Volendam zich een moment zorgen hoefde te maken, maar lange tijd bleef de ploeg van trainer Frans van Erp in het spoor. Na een kleine 45 minuten stond het pas 22-29. In de laatste 'termijn' van het duel maakte Volendam veel doelpunten op de break, waardoor het aantal tegentreffers helaas boven de 40 uit kwam. Maar in de aanval bleef Olympia het goed doen. Ook als alle zeilen bijgezet werden, dan nog moesten de Noord-Hollanders af en toe passen. Daardoor kwam de Osse equipe ook uit op een meer dan respectabel aantal goals: 31. De doelstelling van trainer Frans van Erp om binnen de 15 goals marge te blijven, werd derhalve gehaald.

Genoeg over de teamprestatie in een wedstrijd die in een prachtige ambiance werd afgewerkt, voor de ogen van ongeveer 250 toeschouwers. Ook over de individuele prestaties viel genoeg te vertellen. Te beginnen met Chiel van Iperen, die topscorer werd van de wedstrijd met 9 doelpunten, waarvan meer dan de helft voor rust toen Oranje-keeper Gerrie Eijlers nog op doel stond bij Volendam. En wat te denken van Geert van de Goor, die zijn ervaring in de top omzette in 5 slimme treffers. Ondanks het hoge aantal tegengoals konden keepers Erwin van den Elzen (enkele open kansen) en Rik Horbach (wat meer schoten van afstand) een aantal fraaie saves noteren.

Leuk was ook dat junioren Kevin van Erp en Jelte Hiemstra in de tweede helft hun minuten mochten maken. De laatste, 16 jaar oud pas, verblikte of verbloosde niet van de tegenstand en gooide 2 keer raak vanuit de tweede lijn. Kevin mocht 2 keer aanleggen vanaf 7 meter en was twee keer de baas over keeper Mike Zwarthoed. In die fase kreeg Frennie Bens het met sterke passeerbewegingen en dito afrondingen ook nog 2 keer voor elkaar op het scorebord te verschijnen. Ook leuk was de avond van Harm van Iperen, die enkele keren het eindstation was van een fraaie aanval. Maar de cirkelloper benutte niet alleen die kansen, hij was ook een keer alert door vanaf de middenlijn te scoren toen Volendam zijn keeper niet op tijd terug had in de goal.

De mooiste goal van de wedstrijd was van Volendam, een spectaculaire vlieger, maar een goede tweede werd de lob van Frank Loeffen in de eerste helft op de break. Een brutale stuiterbal van hem door de benen van keeper Eijlers bij een strafworp mocht er ook zijn. Kortom, vele spelers zullen toch met genoegen terugkijken op deze avond. En snakken naar nog zo'n mooi affiche in de komende seizoenen. Dat zal ongetwijfeld ook gelden voor de vele jeugdspelers die op de tribune zaten en weten waar ze nu al die trainingsarbeid voor verrichten.

Olympia'89/DOS'80 - Kras Volendam 31-44 (13-18). Scores Olympia: Chiel van Iperen 9, Geert van de Goor 5, Harm van Iperen 4, Frank Loeffen 4, Kevin de Leeuw 2, Kevin van Erp 2, Frennie Bens 2, Jelte Hiemstra 2, Erik Loeffen 1. Scores Volendam: Leon Geus 8, Florent Bourget 7, Jaap Beemsterboer 7, Robin Jansen 6, Igor Mrsulja 5, Marnix Roos 3, Marc Kok 2, Jordy Baaijens 2, Sander Visser 2, Tim Claeessen 1, Leon van Schie 1.