Bepalen WOZ-waarde sportaccommodatie vaak nattevingerwerk


Bron: Sportknowxl. Auteur: door: Marc Hoeben | 14 maart 2019

De crisis is voorbij, de huizenprijzen schieten door het dak en ook de recente WOZ-beschikking van sportcomplexen in eigendom kan zomaar een fikse tegenvaller hebben betekend. Maar het is ook een lot dat sportclubs niet lijdzaam hoeven te ondergaan, vindt fiscaal jurist Maarten Vrolijk. Met de handzame site bespaarbelasting.com ontfermt hij zich onder andere over het ‘spel’ tussen gemeente en eigenaren van sportaccommodaties.

MaartenVrolijk-1 copyDe site bespaarbelasting.com ging officieel in 2017 de lucht in. “Maar daar ging wel een lang traject aan vooraf”, vertelt Maarten Vrolijk. “Ik wilde het echt tot de basics terugbrengen. Dat clubs, als ze een WOZ-beschikking of een andere aanslag voor gemeentelijke heffingen hadden gekregen, zo simpel mogelijk bezwaar konden aantekenen. Dat is, denk ik, met de site nu goed gelukt. Alles kan digitaal, je hoeft niks uit te printen. Dat mag dus geen enkele belemmering vormen.”

Tennispark op miljoen euro gewaardeerd
Vorig jaar klopten een vijftigtal sportclubs bij Vrolijk op de deur. “Daar zaten wel een paar opvallende gevallen tussen. Zo ging het onder andere om een tennispark in de buurt van Den Haag. Het complex was op een miljoen euro gewaardeerd. Voor de gemeente was het wel een verrassing dat er voor het eerst in jaren een bezwaar werd aangetekend en dat ze in actie moesten komen. Vaak is het in deze situaties zo dat de gemeente niet eens weet hoeveel banen een tennispark heeft en wat de staat van onderhoud is. Terwijl dat heel relevante zaken zijn voor de waardering van het complex."

Lees meer

Reacties