Life Goals: "Mensen het signaal geven dat ze erbij horen"



Bron: SportknowhowXL. Auteur: Leo Aquina | 28 maart 2019

Eric van der Burg trad onlangs toe tot het bestuur van de Stichting Life Goals. Na zijn afscheid van de Amsterdamse gemeentepolitiek blijft de 53-jarige bestuurder zich gepassioneerd inzetten voor sport en de maatschappij. Life Goals leerde hij goed kennen toen de stichting op het Museumplein in Amsterdam de Homeless World Cup 2015 organiseerde. "Dat was zo'n mooi voorbeeld van wat sport kan betekenen", aldus Van der Burg. "Daar stonden mensen die het heel moeilijk hadden gehad in hun leven, mensen naar wie normaal geen mens omkijkt, en voor hen werd het volkslied gespeeld. De koning was aanwezig bij het WK. Het signaal dat je aan mensen geeft dat ze erbij horen, dat geeft zoveel kracht."

Eric van der Burg begon in 1987 als deelraadslid in Amsterdam Zuidoost en nam begin maart na ruim 32 jaar afscheid van de Amsterdamse gemeentepolitiek. Namens de VVD was hij raadslid, wethouder, loco-burgermeester en fractievoorzitter. Tussen 2010 en 2018 was hij wethouder met onder meer sport en gezondheid in zijn portefeuille. Gevraagd naar dieptepunten in zijn politieke loopbaan in Amsterdam noemt hij de zedenzaak bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje in 2010 en de Bijlmerramp in 1992. Van der Burg:

"Ik zat net twee weken in het dagelijks bestuur in Zuidoost toen dat vliegtuig neerstortte. Het was vreselijk, maar ik heb daarbij ook Henk Dijkstra van het Leger des Heils leren kennen, dat zich toen echt van zijn allerbeste kant liet zien." Met diezelfde Henk Dijkstra bouwde Van der Burg een levenslange band op. De voormalig directeur van het Maatschappelijk Centrum van het Leger des Heils is momenteel voorzitter van de Stichting Life Goals. <lees meer>

Reacties