Nederlaag Olympia'89/DOS'80 tegen E&O is derde in een rij, maar spel biedt hoop

OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben het vooraf gevreesde scenario - nul punten na drie thuiswedstrijden - niet kunnen voorkomen. Koploper E&O nam de punten mee uit Oss: 28-31 na een ruststand van 12-16. De nipte zege van de Emmenaren vertelde het verhaal, want het thuisteam was zeker niet kansloos, speelde heel aardig handbal en liet zien dat het niet hoeft te vrezen om een kansloos seizoen tegemoet te gaan.

Het begin was voor de thuisploeg met een 3-1 tussenstand, dankzij goals van Olaf Langens, Chiel van Iperen en Jordi van Erp. Maar de gasten uit het hoge Noorden werden daar niet warm of koud van en bogen de achterstand snel om in een voorsprong van 4-8. De rood-zwarten schrokken daar op hun beurt weer niet van en kwamen langzaam maar zeker dichterbij. Onder aanvoering van Erik Loeffen in het veld en de geblesseerde Geert van de Goor als nieuwbakken assistent buiten het veld - vorig jaar was het vaak andersom - werd het 11-12. Maar in de laatste fase van de eerste helft gaf E&O een mentale tik door weer een goede serie te maken: 12-16.

De tweede helft begon curieus. Trainer Frans van Erp kreeg een tijdstraf, omdat hij te veel tijd nam voor de rust in de ogen van het arbitrale duo. Daardoor begonnen de Ossenaren de tweede helft met een dubbele ondertal. Dat was geen beletsel voor Chiel van Iperen om toch te scoren. Maar uiteraard deed de situatie meer pijn dan goed: 13-19. Frennie Bens maakte een einde aan de negatieve serie met de 14-19. De marge van vijf bleef lange tijd in stand, tot 24-29. Frank Loeffen kreeg het op zijn heupen en maakte dat E&O nog op moest passen: 27-29 met nog 2,5 minuut op de klok. De tegenstander was echter op tijd bij de les, maakte 27-30 en had ook op de 28-30 een weerwoord.