Comeback Olympia'89/DOS'80 indrukwekkend, maar die van Hellas ook

DEN HAAG - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hadden zaterdagavond na een knappe comeback (van 16-10 naar 21-24) de weg open liggen naar de eerste zege in de eredivisie, maar uiteindelijk moesten ze toch het hoofd buigen voor thuisploeg Hellas, de landskampioen van 2008 en de huidige nummer 3: 30-26 (rust: 15-10).

Ondanks dat Olympia na negen wedstrijden pas één punt heeft en een redelijke achterstand heeft op de middenmoot, is de ploeg geen lelijk eendje. En zeker de topteams van deze competitie worden het vuur na aan de schenen gelegd. Koploper E&O ging met een nipte zege (3 verschil) weg uit Oss, terwijl bij nummer 4 Aalsmeer ook maar net (eveneens 3 verschil) werd verloren. Hellas noteerde uiteindelijk een marge van 4, maar had daar zo'n twaalf minuten voor tijd waarschijnlijk ook niet meer op gerekend.

Op dat moment hadden de rood-zwarten het momentum én een mooie voorsprong van 21-24. Vanaf 16-10 scoorde Olympia 3 keer op rij en bij 18-15 zelfs 4 keer. Hellas veerde op, maakte 20-19, maar vervolgens waren het weer de Ossenaren die een imposante run (1-5) maakten, waardoor de eerder genoemde stand van 21-24 op het scorebord kwam te staan. De Hagenaren maakten hardhandig een einde aan de wens om de eerste zege in de eredivisie te noteren. In het laatste part van het duel stond de Haagse verdediging als een huis en ging de aanval ook weer soepeler lopen, tot groot afgrijzen van iedereen met een Olympia-hart.

Volgende week komt nummer 2 Quintus op bezoek. Kijken of we het die ploeg net zo lastig kunnen maken.

IMTO Benelux Hellas - Olympia'89/DOS'80 30-26 (15-10). Scores Olympia: Chiel van Iperen 9, Frank Loeffen 4, Jordi van Erp 4, Frennie Bens 3, Erik Loeffen 3, Twan van Iperen 2, Harm van Iperen 1.