Dames DOS’80/DOS’80/Olympia’89 trekken aan kortste eind tegen HV Bergeijk

Zaterdagavond namen de handbalsters van DOS’80 het op, in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch, tegen Bergeijk. Een belangrijke ontmoeting, omdat beide teams voorafgaand aan deze wedstrijd op een gelijk puntenaantal stond. Het was DOS’80 dat na een korte mindere fase in de tweede helft aan het kortste eind trok. Eindstand 22-27.

Strafworpen
Het waren de gasten uit Bergeijk die in de openingsminuten het felst uit de startblokken kwamen. Zij namen direct een 0-3 voorsprong. Toch lieten de Heesche dames zich niet van de wijs brengen en knokten zij zich terug naar een gelijke tussenstand 4-4. Verdedigend werd er aan beide kanten regelmatig aan de noodrem getrokken met vele strafworpen als gevolg. Het was keepster Inge Turlings die maar liefst 6 van deze buitenkansjes wist te keren. De strafworpen die DOS’80 kreeg werden wel verzilverd door Sabine van Nistelrooij. De teams hielden zich qua scores in evenwicht en DOS’80 ging met een nipte voorsprong van 13-12 de kleedkamer in.

Tussenspurt
Aanvankelijk ging de wedstrijd verder zoals die in de eerste helft geëindigd was. Over en weer werd gescoord, maar het verschil werd nimmer groter dan één doelpunt verschil. Het was Bergeijk dat halverwege de tweede helft een tussenspurt maakte van 16-16 naar een voorsprong van vier doelpunten 16-20. Het verschil was gemaakt en DOS’80 was niet meer bij machte deze achterstand niet meer wegwerken. Bergeijk liet zich de kaas niet meer van het brood eten en speelde soeverein de wedstrijd uit.

DOS’80/Olympia’89 – Bergeijk 22-27 (13-12). Scores DOS’80:Sabine van Nistelrooij 6, Evi Hoeks 5, Quinty Kuijpers 3, Eline van der Heijden 2, Sanne Turlings 2, Anne van Munster 1, Lieke van Iperen 1, Marli van Iperen 1, Brenda Bens 1.