Heren Olympia’89/DOS’80 voorkomen op het nippertje bekerstunt Zwart Wit

OIRSBEEK - De handballers van Olympia’89/DOS’80 hebben met verrassend veel moeite in de eerste landelijke bekerronde van Zwart Wit gewonnen: 23-24 na een ruststand van 14-11. De eredivisionist liet de wedstrijd tegen de nummer drie van de hoofdklasse B pas in de absolute slotfase van het duel in positieve zin kantelen.

Rechterhoek Ben Woolfitt, normaal actief in het tweede, greep zijn kans door in het laatste kwart vier belangrijke treffers te noteren, waarna Jordi van Erp uiteindelijk de winnende treffer maakte tegen de drie niveaus lager spelende opponent. De Limburgers speelden met name een fantastische eerste helft, vooral de fase waarin het een 4-5 achterstand verruilde voor een 10-5 voorsprong. Olympia kwam terug tot 11-10, maar zag Zwart Wit vervolgens weer weglopen naar 15-11. Die schade kon de ploeg van trainer Frans van Erp uiteindelijk maar net repareren.

Zwart Wit - Olympia’89/DOS’80 23-24 (14-11). Scores Olympia: Ben Woolfitt 4, Kevin de Leeuw 4, Jordi van Erp 4, Frennie Bens 3, Erik Loeffen 3, Frank Loeffen 3, Chiel van Iperen 3.