Biljartnieuws BC Zeeland week 47

Henry Witbier, Jolanda Bongers en Manuela van Boxtel geslaagd als arbiter 2

Zaterdag 16 november was het zover voor Jolanda Bongers, Manuela v Boxtel en Henry Wibier. Kort geleden waren deze personen geslaagd voor de cursus clubarbiter (1 ster) en een logisch vervolg is dan dat men verder gaat voor districtsarbiter (2 ster). Na veel zwoegen op de theorie en die theorie ook in praktijk weten te brengen was zaterdagmorgen het uur U. Het examen werd afgenomen door Johan Beaard, geassisteerd door 3 arbiters.

Om half 10 begon de dag met een theorie examen. Dit was best wel spannend want bij meer als 8 fouten zou het examen al afgelopen zijn.  Helaas werd dit voor een kandidaat werkelijkheid en moest teleurgesteld naar huis. Jolanda, Manuela en Henry wisten de theorie door te komen en mochten zich nu op gaan maken voor het praktijkgedeelte.

Met hulp van voorspelers Bert en Geert (3 banden) en Harold en Willy (kader) moesten de examenkandidaten onder toeziend oog van examinator Anja Groeneveld het geleerde in praktijk brengen. Na ruim 3 uur, onderbroken door een lunch, werd er een zucht van verlichting geslaakt want het karwei zat erop. Uit diverse ooghoeken werd natuurlijk wel gekeken naar Anja die er lustig op los schreef tijdens het examen en dat veroorzaakte natuurlijk wel wat spanning.

Uiteraard worden er links en rechts wat foutjes gemaakt maar zijn die foutjes bepalend? Om kwart over 2 werd de uitslag medegedeeld aan de arbiters en alle deelnemers mochten zich arbiter 2 (districtsarbiter) noemen. De blijdschap en opluchting was van de gezichten af te lezen.
Anja gaf nog wat tips mee voor de toekomst en na wat napraten vertrok iedereen opgelucht huiswaarts.

Wij willen alle deelnemers aan de cursus van harte feliciteren met het behalen van het certificaat en hun badge.

Uitslagen:
BC Zeeland 1                                  - De Bongerd 2 (Macharen) 30 - 25 
D’n Brouwer 4 (Mariaheide) - BC Zeeland 2                             29 - 18
Germenzeel 1 (Uden)                - BC Zeeland 3                             27 - 25
BC Zeeland 4                                - KOT 1 (Ravenstein)                19 - 30
BC Zeeland 5                                - Jong Geleerd 1 (Volkel)         30 - 27
BBB 2 (Berghem)                       - BC Zeeland 6                             25 - 21
BC Zeeland 7                                - De Coehoorn 3 (Grave)          30 - 18

Reacties