Comeback Olympia'89/DOS'80 tegen WHC-Hercules te laat in de wedstrijd

DEN HAAG - Een gemiste kans, zo mag je de 28-26 nederlaag van de handballers van Olympia'89/DOS'80 bij WHC-Hercules best noemen. De Ossenaren speelden prima, maar waren alleen in de tweede helft koelbloedig in de afronding. De cijfers per helft spraken boekdelen: 17-10 in de eerste helft, 11-16 in de tweede helft. Zodoende kwam er geen tweede (uit)overwinning op rij.

Medepromovendus WHC-Hercules heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug. Bij het begin van de terugronde lieten ze er geen gras over groeien. Chiel van Iperen zorgde er in het begin met drie treffers voor dat zijn ploeg in het spoor van de tegenstander bleef (4-3), maar daarna waren er zeven doelpunten op rij voor de Hagenaren. Erik Loeffen en Harm van Iperen stopten de doelpuntendroogte (11-5), maar daarna bleven er kansen gemist worden Het creƫren van mogelijkheden bleek geen enkel probleem, maar om die dan vervolgens om te zetten in treffers bleek een brug te ver. Zelfs twee strafworpen waren niet aan Olympia, gekleed in een mooi, nieuw uittenue, besteed.

Tot overmaat van ramp viel keeper Rik Horbach ook nog eens uit met een blessure. Vervanger Erwin van den Elzen keepte in het vervolg overigens een prima pot. Bij 13-8 was er opnieuw een negatieve run voor de gasten (4-0), waarna Chiel van Iperen met twee doelpunten de ruststand op 17-10 bracht.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Chiel van Iperen die trefzeker bleef. Maar zijn ploeggenoten bleven in eerste instantie achter, waardoor de achterstand groter werd: 24-15. In de resterende zeventien minuten maakte Olympia het duel verrassend genoeg nog erg spannend. Jordi van Erp ging zich er scorend mee bemoeien, terwijl Frank Loeffen nu wel raad wist met de strafworpen. Een serie van 1-6 bracht de stand naar 25-22.

Een time-out van WHC-Hercules zorgde ervoor dat de thuisploeg wakker schrok. Het was net voldoende om de jagende Ossenaren van het lijf te houden. De 26-22 en 27-22 braken het verzet van Olympia niet. Met keurige aanvallen werd de marge weer teruggebracht naar drie (27-24). De 28-24 werd ook beantwoord door twee treffers, maar verder dan dat kwam de ploeg van trainer Frans van Erp niet.

B&B Healthcare/WHC-Hercules - Olympia'89/DOS'80 28-26 (17-10). Scores Olympia: Chiel van Iperen 12, Frank Loeffen 5, Jordi van Erp 3, Twan van Iperen 2, Erik Loeffen 1, Frennie Bens 1, Harm van Iperen 1, Ben Woolfitt 1.