Opnieuw complimenten voor Olympia'89/DOS'80 maar geen punten tegen Quintus

OSS - De complimenten maar niet de punten. Zo kun je de laatste weken van de handballers van Olympia'89/DOS'80 het beste samenvatten. De thuiswedstrijd tegen Quintus - 22-25 na een ruststand van 12-12 - vormde daar helaas geen uitzondering op. Op het veld was het grote verschil op de ranglijst nauwelijks merkbaar, maar uiteindelijk won de Beneleague-degradant/titelkandidaat/nummer 2 toch van de hekkensluiter/promovendus.

Misschien kon je zelfs wel zeggen dat de rood-zwarten in de eerste helft zelfs gewoon beter waren. Olympia had constant het initiatief qua score, maar kon geen voorsprong meenemen naar de kleedkamer: 12-12. Dat lag niet aan keeper Rik Horbach die talloze knappe stops maakte, waaronder een strafworp. Maar de keeper van Quintus hield ook heel wat ballen tegen. De doelman van de gasten was echter wel telkens kansloos tegen de penalty's van Frank Loeffen. De vaak op de cirkel vrij gespeelde Harm van Iperen benutte ook al zijn kansen. Naarmate de eerste helft vorderde begon Chiel van Iperen ook steeds meer zijn draai te vinden vanuit de tweede lijn, wat resulteerde in vier treffers. Tel daar twee slimme goals van Erik Loeffen en een mooie break van Frennie Bens aan toe en je kunt de conclusie trekken dat de Ossenaren een prima eerste helft speelden.

Direct na rust was duidelijk dat Quintus zich realiseerde dat het uit een ander vaatje moest tappen. De 12-13 werd echter nog beantwoord door twee goals op rij van Chiel van Iperen. Naar later bleek was de 14-13 de laatste voorsprong van de thuisploeg. Drie goals op rij betekenden tegenslag voor de mannen van trainer Frans van Erp, maar op het tandvlees haakten zij aan. Jordi van Erp (15-16 en 18-19), Harm van Iperen (16-17) en Olaf Langens (17-18) zorgden telkens ervoor dat de tegenstander op zijn tellen moest blijven passen.

Bij 18-19 vielen enkele beslissingen in het nadeel van Olympia, waardoor Quintus wegliep tot 18-21. Maar Frennie Bens stond op en zorgde met twee doelpunten voor hernieuwde spanning: 21-22. Zijn laatste treffer viel met nog 6,5 minuut op de klok, maar voordat de rood-zwarten konden gaan dromen van een ommekeer, had Quintus twee keer gescoord: 21-24. Dat bleek de beslissende wending. In de resterende vijf minuten scoorden beide teams nog een keer, waardoor de eindstand 22-25 werd. De thuisploeg had dapper gestreden en goed handbal gespeeld, waarvoor het de complimenten van publiek en tegenstander kreeg.

Olympia'89/DOS'80 - Wematrans/Quintus 22-25 (12-12). Scores Olympia: Chiel van Iperen 6, Frennie Bens 3, Jordi van Erp 3, Harm van Iperen 3, Frank Loeffen 3, Erik Loeffen 3 en Olaf Langens 1.